Film producer

Het vinden van het juiste talent voor je film is cruciaal; de producent is degene die verantwoordelijk is voor de kwaliteit van de film. Daarom werken producenten vaak samen met castingregisseurs om de juiste mensen voor hun projecten te vinden. Casting directors hebben een grote verantwoordelijkheid in het vinden van het juiste talent. Casting gebeurt op verschillende niveaus. Op het meest basale niveau zijn casting directors verantwoordelijk voor het kiezen van acteurs die de specifieke rollen in een film zullen spelen. Een producent kan er bijvoorbeeld voor kiezen een acteur te casten die de hoofdrol zal spelen, terwijl hij zelf de andere rollen selecteert. Op een meer fundamenteel niveau moeten casting directors mensen selecteren die hun rollen kunnen spelen. Zodra de juiste acteurs zijn gevonden, is de volgende stap het vinden van de juiste rollen voor de acteurs.

Onderhandelen over contracten.

Als producent is het een van je taken om te onderhandelen over de contracten van je acteurs en crewleden. Dit betekent dat je een contract krijgt waarin de voorwaarden van de baan staan. Een van de grootste risico's van het produceren van een film is het juridische risico van het niet ondertekenen van contracten. Als een lid van de cast of crew beweert dat hij of zij het contract niet heeft ontvangen, kunt u een juridische strijd tegemoet zien. Je moet heel voorzichtig zijn met het tekenen van contracten met mensen die je net hebt ontmoet.

Een budget beheren

Een budget is een blauwdruk voor de productie van een film. Het legt de verwachte kosten en opbrengsten van het produceren van een film vast en helpt de producent het project te beheren. Een budget is nodig voordat er met de werkzaamheden kan worden begonnen. Het is dus van essentieel belang om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat u al uw inkomstenposten kunt leveren. Als je het budget niet hebt om een bepaalde scène te filmen, dan moet je iets anders wegknippen om het verlies goed te maken. Een budget is een ingewikkeld document dat niet op een Excel-spreadsheet kan worden gemaakt. Het moet een complex document zijn dat alle inkomsten en andere uitgaven omvat die nodig zijn voor de productie.

Het eindproduct produceren

De producent is verantwoordelijk voor het samenstellen van alles, van het vinden van talent, het onderhandelen over contracten en het beheren van een budget, tot het filmen van scènes en het produceren van het eindproduct. De producent kan deel uitmaken van het creatieve team, maar het is de producent die ervoor zorgt dat de creatieve en zakelijke belangen op elkaar zijn afgestemd. Het doel van de producent is om het best mogelijke product te produceren. Om deze reden is het essentieel dat de producent samenwerkt met de regisseur om ervoor te zorgen dat ze beiden op dezelfde lijn zitten.

Coaching en andere diensten na de opname.

Veel mensen zijn verbaasd te horen dat nadat de opname van een film is voltooid, de producent een stap terug doet en de regisseur de post-productie diensten laat afhandelen. De producent is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat het filmen klaar is en dat het script goed wordt opgenomen. Zodra een regisseur echter een regiecontract tekent, wordt hij/zij verantwoordelijk voor het bepalen hoe het script wordt opgenomen. Dit betekent dat de regisseur verantwoordelijk wordt voor het bepalen welke scènes worden opgenomen en welke montage er in de post-productie zal worden gedaan.

Als de regisseur en de producent niet op één lijn zitten, kan de producent de postproductie van de film niet beheren. De producent zal met de regisseur moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat de film correct wordt gemonteerd en dat alle muziek wordt gemixt.

Nadat de film is voltooid en de post-productie is afgerond, zal de producent de film pitchen aan distributeurs en investeerders. Een producent bezit niet de rechten van de film, dus na de pitch gaan de auteursrechten van de film naar de regisseur, de cast, de crew, en iedereen die aan de film heeft meegewerkt. Het belangrijkste doel van een producent is om de rechten van de film overgedragen te krijgen aan een distributeur, die dan beslist of de film in de bioscoop of digitaal wordt uitgebracht.

Deze pitch is vaak het belangrijkste deel van het produceren van een film, omdat het de producent in staat stelt de film aan investeerders en distributeurs te laten zien, en misschien zelfs investeringen te ontvangen voor het volgende project.