Vrouw In Grijs Vest Die Overdag Een Viool Speelt

Laat me aannemen dat je naast de viool ook andere instrumenten hebt bespeeld. En ik neem aan dat je enige kennis hebt van bladmuziek. Die bladmuziek is een belangrijk onderdeel van de cursus omdat je er muzieknotatie van leert. Je leert er ook hoe je bepaalde muzieknoten op de toets kunt vinden en met hoeveel die noten in tempo zullen toenemen. Maar bladmuziek valt buiten het bestek van dit boek.

De viool is de basis van de orkestklank en de eerste stap in die richting is het leren van de viool. Maar voordat je viool kunt leren spelen moet je eerst andere instrumenten leren bespelen. Dus hoe leer je andere instrumenten te bespelen? Hier zijn enkele suggesties die ik als vioolleraar aanreik.

De gemakkelijkste manier om viool te leren spelen is je door iemand te laten onderwijzen. Maar als je privé-lessen gaat nemen en echt wilt opbloeien als violist, dan doe je er goed aan om boeken te lezen en te leren van video's die je online kunt vinden. Mijn dochter nam privéles van een privéleraar tot ze negen jaar oud was. Ze stapte over van beginners- naar halfgevorderdenlessen en uiteindelijk kreeg ze het instrument onder de knie. Ze besloot toen om het zichzelf te leren. Ze vond online vioollessen die haar naar eigen zeggen naar een heel nieuw niveau tilden.

Ze is nu 16 jaar oud en speelt erg goed. De online lessen die ze thuis via haar computer volgde, brachten haar in ongeveer een jaar op haar huidige niveau. Als ze privéles had gehad, zou dat minstens twee jaar hebben geduurd. Deze ongelooflijke prestatie zal haar de rest van haar leven bijblijven.

Maar hoe zit het met jou? Heb jij een instrument dat je gebruikt om viool te leren spelen? Zelfs als je geen instrument hebt, kun je nog steeds viool leren spelen. Een van de beste manieren om dat te doen is met vioollessen on line. U kunt voorkomen dat de kosten van professionele prive-lessen en de verlegenheid van uw leraar te weten komen dat je ooit viool gespeeld voordat je nu.

Natuurlijk als je een instrument hebt kun je het gebruiken als een leermiddel door een prive-leraar te hebben. Maar waarom zou je geen computerprogramma gebruiken om het werk voor je te doen?